12.19.2008

Kui vanalt saab Gruusias alkoholi osta?

Meie nooremad lugejad on huvi tundnud (okei, tegelt ei ole, aga see tundus nagu lahe kõnekonstruktsioon), et kui vanalt saab Gruusias alkoholi osta. Olgu siin siis üks kujundlik lugu selle kirjelduseks.

Ühel kaunil pühapäeval läksid teie Gruusia residendid üle jõe asuvasse Vana Tbilisi pubisse lõunat sööma. Pubi oli keskpäevale omaselt suhteliselt tühi (meestesalgad ilmuvad sellistesse kohtadesse alles kuskil õhtusöögi kanti). Lisaks meile oli pubis veel kaks noormeest, silma järgi vanuses 10 ja 12.

Kõigepealt arvasime, et nad ootavad oma vanemaid. Siis tellisid poisid vanematele ära 2 liitrise õlle. Noh, mis seal ikka. Aga seejärel istusid poisid lauda ja lisasid tellimusele ka 20 hinkalit (meie tellime tavaliselt kolme peale 15, kui kõht väga tühi juhtub olema). Vanemaid ei paistnud kuskilt. Noormehed keerasid pudelil korgi maha, hakkasid vastastikku tooste tegema ja hinkaleid vitsutama. Kusjuures olles selle juures tunduvalt mehisema olekuga kui enamus meievanuseid eesti meesterahvaid.

Huumor saabus siis, kui lapsed ka meid oma lauda kutsusid ja meile õlut pakkusid. Võib-olla oli asi ka eelmisel õhtul mahapeetud peos, aga me leidsime, et endast 15 aastat noorematega napsuvõtmine oleks tiba liig. Nii nad meist sinna jooma jäidki.

2 comments:

KT said...

te ei kujut ette, kui kahju mul on, et alles nüüd selle blogi üles leidsin. pagan, kuskil peaks olema heade blogide pesa, et elu mõnusam oleks:)

tänan igatahes mõnusa lugemise eest!

Marti Reek said...

"aga me leidsime, et endast 15 aastat noorematega napsuvõtmine oleks tiba liig." YOU'VE ALMOST DONE IT :D