12.29.2008

Kuidas tulid jõulud Tbilisis?

Täname küsimast, jõulud tulid meil ilusti. Tänu Uku emale ja toidumuuladele Eerele ja Aveliisile (nimed muudetud) ootas meid külmkapis neli pakki verivorsti peekoniga ja kaks purki praekapsast. Turult saime juurde kartulit ja mõned tükid jõulupõrsast. Heaga ei vaadanud me vorsti säilimiskuupäeva (okei, ma salaja vaatasin, aga poistele ei öelnud – 13. detsember) ja virutasime kogu kupatuse ahju.


Kahjuks ei olnud ahju umbes 2 aastat kasutatud, nii et kui vana rasv seal kärssama hakkas, eristasime me lõpuks üksteist sinise suitsu seest ainult kontuuride järgi. Aga mis seal ikka, valmis sai!

Niisiis istusid 24. detsembril tõenäoliselt ühedena vähestest inimestest Tbilisis rahulikku jõuluõhtut tähistama Karin, Marko, Uku... ja India couchsurfer Aman (temast tuleb hiljem pikemalt juttu. Mugavuse huvides kasutame tema kohta edaspidi koondnimetust Ahv).

Kui viina sai võetud esimese ja teise jala jaoks, siis oli aeg tulla jõuluvanal (Ahvi kupatasime selleks ajaks targu Batumi rongi peale). Jõuluvana oli sel aastal kahjuks veidi mööda pannud – nimelt tõi ta Markole ja Ukule imeilusad tuttuued uue aasta pildiga kilekotid (neid saab siin turult osta, 10 tetrit tükk. Saab osta ka Gucci, Versace ja kõikvõimalikke muid kilekotte). Aga need ei olnud lihtsalt kilekotid – kilekotis olid sees ka Gruusia professionaalse rahvatantsutrupi kontserdi piletid. Sellest, et Uku toas riiuli peal juba kolm sellist piletit seisis, ei olnud jõuluvanal mõningase miskommunikatsiooni tõttu aimugi.

Karinile tõi jõuluvana salli „made in Azerbaijan“ ja kogu perele veidi vesipiibusütt ja vesipiibutubakat ja ühe jubina, mis meie kodus juba eelmistest vahetusüliõpilastest seisnud vesipiibult seni puudu oli. Nii et jõulud tulid tegelikult hoopis mõnusas paksus vesipiibusuitsupilves. Ja kui kõrvale jätta asjaolu, et Marko paaniliselt jõuluvana kardab ja et poisid olid just samal päeval reisilt tulnud ja Uku kohaliku aja järgi kell 11 õhtale läks (mispeale Marko teda ohtralt tuhvliga peksis, aga need videod on õnneks salastatud), oli tegelikult uskumatult mõnus õhtu.

Kui te väga head lugejad olete, siis võib-olla paneme oma jõuluvideo üles ka.


2 comments:

Kass said...

Väga lahe roosa jooks on jõululaual. Kohalik traditsioon?

kar said...

Roosa jook oli lähim vedelik pealevõtumorsile, mis ma suutsin poest leida.