10.01.2008

Kuidas me loomaaias käisime

Täitsa keset Tbilisi linna asub loomaaed. Pealtnäha päris väike, seest palju suurem. Loomaaias elavad elevandid, tiiger, panter, krokodill, palju koledaid linde, naljakad punase tagumikuga ahvid ja p6der, kes karjub koleda häälega, kui talle parajasti tähelepanu ei pöörata - yhes6naga yks korralik loomaaed.

Aga Tbilisi loomaaias ei ole nii, nagu te Euroopa loomaaedades harjunud olete, kus loomad on paigutatud arutult suurtesse puuridesse, kus nad saavad omaette l6unapausi pidada ja inimeste pilkude eest kuhugi nurga taha peituda. Siinses loomaaias on loomad ikka ratsionaalselt pisikestes puurides, kus neid hästi näha on (see seletab ka loomaaia pindala, mist6ttu inimesed peavad vähem jala käima, lapsed ei hakka vinguma ja k6ik on 6nnelikumad).

Niimoodi on loomad ka kylastajatega rohkem harjunud ja tulevad sulle kohe päris-päris lähedale. Rahulikult saab patsutada näiteks sebrat ja lolli näoga jaanalindu. V6ib-olla oleks ulatanud krokodilli ka, me ei hakanud proovima.

Loomade puuridesse paigutamise mehhanism on siin ka tunduvalt p6nevam kui meie loomaaias, pakkudes liigirikast vaheldust. Näiteks elavad s6braliku perena koos sebra, kummaliste valgete triipudega kits (me Uibsiga kahtlustame guashvärvi) ja jaanalind. Nende naaberpuuris elavad matsakas lyhikeste jalgadega hobune, sale pikkade jalgadega hobune ja yks kaamel. Ma usun, et erinevatest liikidest loomadel on omavahel tunduvalt rohkemast vestelda kui sebral ja sebral v6i jaanalinnul ja jaanalinnul. Diversity, baby!

Loomaaias on ka palju muid atraktsioone. Näiteks vaate"mis-te-arvate-kas-ma-kukun-alla-selle-v6i-järgmise-ringi-ajal"ratas ja m6ned karussellid. Meie Uibsiga aga nautisime elektriautosid. Yksteisele otsas6itmine ei paku 20 aastat vanemana sugugi vähem r66mu.

Oli tore päev.

7 comments:

Jasper said...

Crocodiles? Tigers!? I guess Georgia's way more south than I imagined!

Oh and damn your language.

Jasper

Kadri said...

Muide.
Mis päev on 10.01.2008? Kas kümnes jaanuar või esimene oktoober?

Kadri
vist ajast maast,

Eger said...

See on ameerikapärane 1. oktoober. Ega me ei peagi nii peenetest Ameerika värkidest aru saama.

Eger

Eger said...

Tegelt on seal Gruusias alles 10. jaanuar.

Niru said...

Kusjuures kuupäev on ainult selle postituse juures. Imelik. Võibolla neil algas seal mingi Gruusia ajaarvamine?

Jasper - you should have recognized "elevant" too. And don't you have tigers and crocodiles in zoos in Holland? You're far more north than Georgia is.

Carry said...

Uaaaaaaaa, põssaakeeeseeeeed!!!!! =D =D =D

Ma pole jõudnud veel midagi lugeda, aga juba ainuüksi see tiitellehe foto on lihtsalt mega! =D

Ma juba olengi fänn.

Carry said...

Nõndaks. Ma nüüd tegelesin natuke lugemisega kaa. Too matsakas lühikeste jalgadega obene oli raudselt Prževalski hobune. Mitte et ma väga paljude muude hobusetõugude nimetusi teaks, aga ka oma nappide teadmistega on jätkuvalt tore hiilata =)