10.14.2008

Kuidas teha toosti?

Vaatamata sellele, et Ukul on toostide tegemisega probleem (tostofoobia), Markol on keeleprobleem ja minul on see probleem, et ma olen naine (jaa, s6brad, siin yhiskonnas on see probleem), oleme meiegi juba jala toostimaailma ukse vahele saanud.

Seoses arvukate kysimustega innustunud lugejatelt siin m6ned n2pun2ited, kuidas teha yht 6iget gruusiap2rast toosti.

1. vali teema.
Algus on lihtne - esimene toost lauas l2heb jumalale, teine inglile (yksk6ik millisele, aga valdavalt peainglile) ja kolmas Pyha Giorgile. Edaspidi v6ib tooste teha k6igele ja k6igile - naistele, s6prusele, surnud sugulastele (sellisel puhul valatakse osa jooki lihtsalt p6randale maha), ilule ja kaunitele kunstidele, loodusele ja sellele, et jumal annaks poliitikutele m6istust.

2. hakka v6imalikult kaugelt pihta.
'Kevadel, kui me otsustasime Gruusiasse 6ppima tulla...', 'Kui minu vanaisa sydis...' v6i 'Minu s6ber Giorgi kasvatab lambaid...' on t2itsa adekvaatsed algused.

3. liialda.
Kui sul on p2ris okei olla, ytle, et tegemist on parima 6htuga sinu elus. Kui sa tahad 6elda, et sul on hea meel, et te Giorgiga s6pradeks saite, t2na jumalat tuhat korda selle eest, et ta sind ja Giorgit on kokku toonud ja r22gi Eesti-Gruusia igavesest riikidevahelisest vendlusest.

Tooste tehakse iga kell (n2iteks hommikul 11), igas seltskonnas (n2iteks kui 2 s6pra kokku saavad) ja k6ikide v2hegi normaalsete jookidega (6lut v6ib reeglina niisama lyrpida).

Kui toost meeldib (ja millal ta ei meeldi), v6etakse pits l6puni.
_______________________

Huvitav, kas keegi meiega Eestis veel juua viitsib, kui me koguaeg selle k6rvale tooste teeme?

1 comment:

Triin said...

Me reisilt tagasitulles üritasime ajada seda pika toosti asja, aga ei - see sobib ikka Gruusiamaale näitamaks meie riikidevahelist kauakestvat sõprust ning tänamaks esiisasid selle eest, et me siin oleme. Ja noh "Et Marko näitas meile, milline on tõeline eestlane!" (Sest nagu Sa Karin ise tead, naine ei ole ju mingi eestlane!)